Sunati la: 

Tel: +40 723 325 126 

 Email: office@originaloptik.ro

Consultatii

Consultatii optometrice gratuite

Rame si Lentile

Corectarea vederii (monofocale, bifocale, progresive)

Aparatura

Aparatura computerizata de ultima generatie.

Programare

Aplicatie de programare consultatii optometrice on-line

Profilaxie

Determinari de dioptrii

Cei care poarta ochelari de vedere, au protectia asigurata si este data de materialul lentilei, care are capacitatea de a filtra UV-ul. Pentru protectie suplimentara, specialistul poate recomanda rama si tipul de lentila de la caz la caz. Mai exact, lentile colorate si cu tratament antireflex sau lentile polarizate.

Alegerea ramei se face in functie de dioptrii, precum si de curbura lentilei. Cei care poarta ochelari de vedere, nu pot alege o rama imensa, deoarece lentilele cu dioptrii tin cont de distanta interpupilara si de alte prescriptii ale specialistului. Recomandam lentile care au si filtru Sunglasses, deoarece aceasta este special conceputa pentru a reduce atat luminiozitatea cat si reflexiile de pe suprafetele plane.

 

Iata cateva reguli simple pentru mentinerea ochilor sanatosi:

1. Nu atingeti ochii fara sa va spalati pe maini

2. Faceti pauze cand cititi sau lucrati la calculator din 30 in 30 de minute

3. Evitati la lucru cat se poate de mult lumina artificiala

4. Nu uitati de un regim alimentar sanatos si bogat in vitamine

5. Protejati-va ochii de razele soarelui si purtati ochelari care va ofera protectie impotriva UV

6. Folositi prosoap de ochi diferit de cel de maini si corp

7. Faceti consult si reconsult cel putin o data la 6 luni

8. Evitati ploaia sau stropirea ochiilor cu apa pentru a nu afecta filmul lacrimal

9. Utilizati machiaje rezistente la apa

10 Utilizati o pereche de ochelari adecvata la orice tipuri de activitati, lucrul la calculator, activitati sportive, citit.

 

 

Se recomandă efectuarea determinării de dioptrie o dată la 6 luni, în special în cazul persoanelor care folosesc monitoarele, șoferilor, celor care lucrează cu precădere în mediul cu lumină artificială.

Oamenii de stiinta sustin ca organele de vaz contribuie la acumularea a 80% din cunostintele noastre si utilizeaza aproximativ 50% din energia creierului.

Ochiul uman este al doilea organ dupa creier, din prisma complexitatii sale.

Exista numeroase informatii fascinante despre ochiul uman, foarte putin cunoscute de publicul larg, dar importante pentru intelegerea modului in care corpul si mintea functioneaza ca un tot unitar gandit in cel mai marunt detaliu

Ochii sunt parte a sistemului vizual, care la randul sau este integrat in sistemul senzorial al corpului uman. Prin urmare, ochii au rolul principal de a ajuta omul sa perceapa mediul inconjurator si sa interactioneze cu acesta, prin primirea celor mai multe informatii despre lumea exterioara. Statisticile arata ca circa 80% din amintirile oamenilor sunt inregistrate prin vedere.

Ochii transmit informatii sunt forma imaginilor, care ne ajuta sa percepem culori, dimensiuni, distante si miscari ale obiectelor. In ciuda complexitatii ochiului uman, acesta nu este un organ esential supravietuirii, ci doar un canal de comunicare directa intre mediu si creier.

 

Design by: www.diablodesign.eu