Sunati la: 

Tel: +40 723 325 126 

 Email: office@originaloptik.ro

Se recomandă efectuarea determinării de dioptrie o dată la 6 luni, în special în cazul persoanelor care folosesc monitoarele, șoferilor, celor care lucrează cu precădere în mediul cu lumină artificială.

Oamenii de stiinta sustin ca organele de vaz contribuie la acumularea a 80% din cunostintele noastre si utilizeaza aproximativ 50% din energia creierului.

Ochiul uman este al doilea organ dupa creier, din prisma complexitatii sale.

Exista numeroase informatii fascinante despre ochiul uman, foarte putin cunoscute de publicul larg, dar importante pentru intelegerea modului in care corpul si mintea functioneaza ca un tot unitar gandit in cel mai marunt detaliu

Ochii sunt parte a sistemului vizual, care la randul sau este integrat in sistemul senzorial al corpului uman. Prin urmare, ochii au rolul principal de a ajuta omul sa perceapa mediul inconjurator si sa interactioneze cu acesta, prin primirea celor mai multe informatii despre lumea exterioara. Statisticile arata ca circa 80% din amintirile oamenilor sunt inregistrate prin vedere.

Ochii transmit informatii sunt forma imaginilor, care ne ajuta sa percepem culori, dimensiuni, distante si miscari ale obiectelor. In ciuda complexitatii ochiului uman, acesta nu este un organ esential supravietuirii, ci doar un canal de comunicare directa intre mediu si creier.